كارگاه‌هاي آموزش دستورنامه رابرت (كادرها)

راهنمای تأسیس انجمن محلی معلمان؛ قسمت اول: انجمن محلی معلمان برای چی؟

۲۰ آذر ۱۴۰۱
يكشنبه 11 دسامبر 2022 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

در مقدمه این سلسله یادداشت‌ها، با تحلیل شرایط جامعه در پی تحولات اخیر، ضرورت تأسیس انجمن‌های محلی معلمان مورد بررسی قرار گرفت. نخستین قسمت از این سلسله یادداشت‌ها به این پرسسش می‌پردازد: انجمن محلی معلمان برای چی؟ با هم این قسمت را می‌خوانیم:

«انجمن محلی معلمان» برای چی؟

میانسالانی که ماه‌های قبل و بعد از انقلاب بهمن ۵۷ را تجربه کرده‌اند به خاطر می‌آورند که یکی از فعال‌ترین و امیدوارترین گروه‌های اجتماعی آن روز‌های کشور، معلمان بودند. آنان همچنین به خاطر می‌آورند که حتی پیش از پیروزی انقلاب بهمن، گروه‌های حزب‌الهی با حمله به تجمات معلمان غیرحزب‌الهی، چه بر سر آنان می‌آوردند. تاریخ خونین ماه‌های بعد از پیروزی انقلاب بهمن را هم که همه می‌دانند: معلمان حزب‌الهی با شعار «رهبر فقط روح‌الله»‌ تمام کسانی را که «جمهوری اسلامی»‌ نمی‌خواستند، با بی‌رحمی از صحنه بیرون کردند تا بهشت آسمانی را روی زمین مستقر سازند. چه رؤیاهایی! و نتیجه‌ی آن همه ایمان پرشور به استقرار عدل «علی» به حاکمیت کدام «علی» انجامید؟

نتیجه‌ی اِعمال سیاست‌های ۴۰ سال گذشته، تا آنجا که به بحث ما مربوط می‌شود، یعنی به «انجمن محلی معلمان»، کاملاً‌ تأسفبار بود: معلمان حزب‌الهی که در همراهی با سایر حزب‌الهی‌ها، تمام قدرت را در قبضه خود گرفته بودند کوشیدند تا از بچه‌های مردمْ شیعیان معتقدی بسازند که خودشان دوست داشتند. آیا این گروه از معلمان نیازی به تشکیل «انجمن محلی معلمان» دارند؟ بدیهی است که نه. حزب این گروه از معلمان، یعنی «حزب خدا!»، بیش از ۴۰ سال است که در قدرت است و به نام خدا بر سرنوشت بچه‌های مردم فرمان رانده‌‌ است. بقیه معلمان چی؟

روی سخن این نوشته «بقیه معلمان» است. یعنی معلمانی که «حزب‌الهی» نبودند،‌ یا اگر بودند،‌ اکنون دیگر نیستند: ما - یعنی این گروه از معلمان - چه خصوصیاتی داریم و چه فکر می‌کنیم؟ چه وظیفه‌ای داریم؟ و چه می‌توانیم کرد؟ این‌ها بخشی از پرسش‌های این سلسله یادداشت‌هاست.

معلمان غیرحزب‌الهی

گروه قابل توجهی از این «بقیه‌ی معلمان»، در همان ماه‌ها و سال‌های اول بعد از پیروزی انقلاب و در جریان جنگ داخلی سال‌ ۶۰ کشته شدند یا بعد از دستگیری و اسارت، زیر شکنجه‌های وحشیانه مجبور به توبه شدند یا اگر توبه نکردند، به دار آویخته شدند. یادشان گرامی باد.

آنان راحت شدند و استخوان در گلوی انبوه معلمانی باقی ماند که در رؤیای آزادی و حاکمیت قانون در انقلاب ۵۷ شرکت کرده‌ بودند و هرگز تصور نمی‌کردند که حاصل بیش از صد سال تلاش برای حاکمیت قانون، به حاکمیت مطلق آخوندهایی منجر شود که قبل از انقلاب حتی رانندگان تاکسی هم آنان را سوار نمی‌‌کردند! به سر این گروه از معلمان چه آمد؟‌

فقط باید یکی از این «بقیه معلمان» بوده باشید تا احساس نفرت عمیق از ریا، نفاق، تظاهر، دروغ، فساد، و ظلمی که در این مدت تحت نام دین خدا به آنان تحمیل شد را درک کنید. این گروه از معلمان چاره‌ای جز سکوت، تقیه، همرنگ شدن و همراهی با سیلاب دروغ و ریا نداشتند و گرنه،‌ می‌دانید که طی این مدت با آنان چه می‌کردند. و چه چیز نفرت‌‌انگیزتر از اینکه انسان شاهد سقوط اخلاقی خود باشد اما هیچ کاری از دستش برنیاید؟

در پاسخ به ضرورتِ بازنگری سیاست‌های غیرقابل دفاع حاکم، جنبش‌ دوم خرداد و در پی آن، جنبش سبز، که چشم‌اندازهای امیدوارکننده‌‌ای را پیش چشم مردم قرار دادند، سبب شدند تا بخشی قابل توجهی از معلمان حزب‌الهی، از مواضع غیرقابل دفاع گذشته خود فاصله بگیرند و گام‌های بلندی به سوی پذیرش ارزش‌های انسانی بردارند. اما این گروه از معلمان نو‌اندیش تصور نمی‌کردند که صاحبان قدرت واقعی که به نام دین به غارت ثروت کشور مشغولند،‌ به رأی مردم دهن کجی کنند و سال‌های دیگری تکرار تجربه لازم بود تا این گروه از معلمان نیز صف خود را از معلمان حزب‌الهی جدا کنند.

در تمام سال‌هایی که حزب‌الهی‌ها در نهایت خشونت و قساوت اراده‌ی خود را - که «دین خدا» می‌پندارند - بر مردم تحمیل می‌کردند،‌ در دل و جان مردم تحولات شگرفی در جریان بود. این تحولات در خشت خام هم دیده می‌شد. کافی بود حزب‌الهی نباشی تا احساس نفرتی را که در اعماق جان هر ایرانی غلیان داشت احساس کنی. در آن صورت،‌ سیلی را که با قتل مهسا امینی به راه افتاد،‌ نه در آینه، که در خشت می‌دیدی!

اکنون که جامعه ایران پا به ماه یک زایمان تاریخی است، «بقیه معلمان»، معلمان غیرحزب‌الهی، که بی‌تردید اکثریت قریب به اتفاق معلمان کشور را تشکیل می‌دهند، چه می‌اندیشند؟ و در فاصله کوتاه باقی مانده تا تولد این نوزاد، چه باید بکنند تا بار دیگر نوزادی معلول وبال گردن این زائوی کهن‌سال نشود؟ تأسیس انجمن‌های محلی معلمان در پرتو علم حقوق پارلمانی، پاسخ عملی به این پرسش‌هاست.

در قسمت بعدی این نوشته، به این موضوعات پرداخته می‌شود.

مقدمه
۱. انجمن محلی معلمان برای چی؟
۲. اهمیت تاریخی آشنایی معلمان با علم حقوق پارلمانی


پذيرش | تماس | نقشه‌ى سايت | | آمار سايت | بازديد كنندگان : 308 / 577931

 پيگيرى فعاليت سايت fa   پيگيرى فعاليت سايت اخبار ساخت جامعه‌های طراز نوین   پيگيرى فعاليت سايت طرح ملی سامان‌یابی معلمان در پرتو علم حقوق پارلمانی   ?

سايت با اسپيپ درست شده است 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License