فایلهای صوتی نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا»
شاید بتوان ایده تشکیل«سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا» را گْل سرسبد ایدههای «تجربه یک جهش فرهنگی» معرفی کرد. ـ چرا؟
«جهش فرهنگی» بهمثابه تلاش دسته جمعی گروهی از فعالان سیاسیاجتماعی پروفشنال برای آشنایی با قواعد دستورنامه (بهعنوان سواد دموکراسی)، فراگیری و تمرینِ کاربرد آنها (بهمثابه علم حقوق حاکمیت مردم) در فرهنگ ایراینان، و ترویج دستاوردهای این تلاشها با هدف نهایی بازسازی ساختارهایی که در غیاب این علم و مهارت تأسیس شدهاند و به همین دلیل ناکارآمد یا کجکارکرد هستند، طی بیش از یک دهه گذشته، ایدههای متعدی را پرورانده است که همچنان در دست اجرا هستند: طرح بازافرینی پروفشنها از شبهپروفشنهای دولتی؛ طرح تأسیس انجمن اصلی بر اساس دستورنامه و متشکل از انجمنهای اصلی اختصاصی متعدد و متنوع برای هدایت روند اصلاحات ساختاری در عرصههای مختلف اجتماعی، به صورت هماهنگ و منسجم؛ طرح تأسیس مدرسه حقوق پارلمانی برای تربیت کادرهای پروفشنال؛ از جمله مهمترین طرحهایی هستند که طی بیش از ده سال گذشته در روند «تجربه یک جهش فرهنگی» مورد بررسی قرار گرفتهاند.
با این همه، و همانطور که گفته شد، طرح تشکیل «سازمان حامامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا»، در صورتی که بینانگذاران آن همت کنند و بخت هم یارباشد، میتواند با بهرهگیری از شرایط مناسبی که در آینده چهره خواهد نمود، به مردم شهرها و روستاهای سراسر کشور مدد برساند تا در قالب «جوامع مردم خودقانونگذار» به خودشان سازمان بدهند و به سوی تأسیس دموکراسی حقیقی حرکت کنند.
تجربه عامه مردم ایران در جریان پیروزی انقلاب سال ۵۷ نشان داد که چگونه مردم تمام شهرها و روستاها، در شرایط مناسب تاریخی، این آمادگی بالقوه را دارند تا در یکی از میادین شهر و روستا گرد هم آیند تا در مورد مشاعات شهر و روستای خود مشورت کنند و تصمیم بگیرند.
البته، در جریان آن انقلاب، که هژمونی آن را روحانیت کسب کرده بود، نظام سیاسیای سربرآورد بر اساس همان ایدئولوژی و فرهنگی که روحانیت شیعه مروج آن بود: حکومتی که اکنون جهانیان شاهد عملکرد آن در ایران هستند.
تبلور «سواد دموکراسی» اما میتواند انجمنهای طراز نوینی باشد در سطح هر شهر و روستا، که تمام اهالی هر شهر و روستا، بدون توجه به عقاید سیاسی، باورهای دینی، جنسیت، و نژاد، همه با هم، به عنوان همشهری و عضو یک جامعه، و بر اساس حق رأی برابر در باره مشاعات شهر و روستای خود تصمیم بگیرند و تصمیمات اکثریت با رعایت حقوق اقلیت به اجرا درآید. آیا چنین رؤیایی دستنیافتنی است؟
منفیبافان را به حال خود بگذارید و اگر دل و دماغ داشتید، فایلهای صوتی نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا» را ـ که لینک آنها در ادامه تقدیم میشود - گوش کنید.
این نشستها، آگاهانه به نحوی اداره میشود تا در جریان فعالیت حقوقی برای تأسیس این سازمان، مبرمترین قواعد و رویههای مورد نیاز برای تأسیس انجمنهای شهر و روستا نیز، به تدریج، مورد بررسی و تمرین قرار بگیرد.
در آینده اعضای این سازمان به صورت گروهی و طبق همین قواعد تصمیمخواهند گرفت که برای تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا چه باید کرد.
تدوین دستور شرف اعضای این سازمان، تدوین برنامه استراتژیک آن و تدوین راهنقشه سال اول فعالیت این سازمان، از جمله برنامههای اولیه این سازمان خواهد بود.
نقد قوانین ناظر بر حکومتهای محلی از قانون انجمنهای ایالتی و ولایتی، تا اصول قانون اساسی ناظر بر شوراهای شهر و روستا و سایر قوانینی که بر اساس آنها شورهای اسلامی شهر و روستاهای فعلی انتخاب شده و فعالیت میکنند، حتماً یکی از برنامههای آموزشی این سازمان خواهد بود.
همچنین تدوین جزوههای راهنما برای تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا بهمثابه حکومتهای محلی بر اساس قانون عام پارلمانی (دستورنامه رابرت) یکی دیگر از برنامههای آموزشی این سازمان را تشکیل خواهد داد.
با این مقدمه، لینک نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا» در ادامه تقدیم میشود:
فایلهای صوتی نشستهای اجلاس مؤسس «سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا»
۱. نطق افتتاحیه دکتر علی یزدانپناه
۲. نخستین نشست اجلاس مؤسس سازمان حامیان
(متأسفانه، فایل نخستین نشست از ابتدای جلسه ضبط نشده است و به خاطر مشکلات ارتباطی، کیفیت آموزشی آن مطلوب نیست)
۴. چهارمین نشست اجلاس مؤسس سازمان حامیان
(متأسفانه نشستهای دوم و سوم ضبط نشده است)
لینک فایل صوتی نشستهای بعدی این اجلاس، به همین ترتیب در ادامه فهرست بالا، در آینده افزوده خواهد شد.
fa اقلام آموزشي صدای کادرها: فایلهای صوتی کارگاههای آموزش دستورنامه (...) ?