انجمنهای محلی برای توسعه پایدار محلات
اصطلاح «توسعه پایدار» میتواند تمام عناصر لازم برای یک جامعه «سعادتمند» را به مخاطب منتقل کند. از همین رو، «توسعه پایدار محلات» میتواند هدفی جامع برای انجمنهایی باشد که با شرکت داوطلبانه اهالی یک محل تشکیل میشوند تا به صورت دستهجمعی برای توسعه پایدار محله خود تلاش کنند. ائتلاف این انجمنها در سطح منطقه، شهر و کشور نیروی اجتماعی لازم برای توسعه پایدار کشور را نیز فراهم خواهد آورد. انجمن خانه مانا، که به همت خانم نسیم حسینی تأسیس شده است، هدف خود را «توسعه پایدار محلات» تعریف کرده است.
سابقه تأسیس این انجمن به سالها قبل برمیگردد که فعالیتهای خود را در سطح یکی از محلات شهر کُردان کرج آغاز کرد. اما مرحله جدید فعالیت این انجمن از حدود ۹ ماه پیش آغاز شد که اعضای مؤسس این انجمن تصمیم گرفتند، انجمن خود را بر اساس قواعد دستورنامه رابرت بازآفرینی کنند.
در نهمین نشست دوره حدید انجمن خانه مانا که ساعت ۷ بعد از ظهر روز جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ در دفتر کادرها برگزار شد، «دستور کار خزانهدار» انجمن که از سوی کمیته امور مالی انجمن تهیه و به مجمع انجمن تقدیم شده بود مورد بررسی قرار گرفت و بندهایی از آن به تصویب رسید.
سند دیگری که در نهمین نشست دوره جدید انجمن خانه مانا به تصویب رسید، فرم دعوت از علاقمندان به عضویت در این انجمن بود که متن آن در ادامه تقدیم میشود:
▪️به «خانه مانا» خوشامدید!
♦️هدف «انجمن خانه مانا» توسعه پایدار محلات است.
♦️«توسعه پایدار محلات» به این معناست که کیفیت زندگی در هر محله امروز بهتر از دیروز باشد.
♦️اهالی هر محله با کمک هم میتوانند کیفیت زندگی در محله خود را بهبود ببخشند.
♦️انجمن «خانه مانا» جایی است برای اهالی محل تا در آن برای توسعه پایدار محله با یکدیگر گفتگو و همکاری کنند.
♦️ هر شهروند ۱۸ سال به بالا که بخواهد به «توسعه پایدار محلات» کمک کند میتواند عضو این انجمن شود.
♦️ انجمن «خانه مانا» طبق قواعد دموکراتیک (دستورنامه رابرت) اداره میشود. در نتیجه، اگر میخواهید «سواد دموکراسی» را نیز فرا بگیرید، عضو این انجمن شوید.
♦️ انجمن «خانه مانا» فعالیت خود را از یک محله آغاز کرده است، اما از تأسیس انجمنهای محلهای برای توسعه پایدار در محلات دیگر حمایت خواهد کرد.
♦️ برای عضویت در «خانه مانا» با خانم نسیم حسینی دبیر این انجمن با شماره (۰۹۱۲۳۱۵۳۱۷۰) تماس بگیرید.
گفتنی است که یکی از اقلام دستورجلسه نهمین نشست ماهانه انجمن خانه مانا تدوین برنامه استراتژیک این انجمن بود که بررسی آن به نشست آتی موکول شد.
شناسایی مستمندان و نیازمندان هر محله و کمک به آنان، برگزاری انواع مراسم ملی، مذهبی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، هنری و سیاسی در سطح محله، برگزاری انواع برنامههای آموزشی و تفریحی برای تمام اهالی محله، مشارکت در اداره امور اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، هنری و تفریحی مردم محله، مشارکت در تأسیس انواع تعاونیهای تولیدی و توزیعی در سطح محله، فقط برخی از ایدههایی است که در همان لحظات اولیه تأمل در این زمینه به ذهن هر فردی خطور میکند.
در حال حاضر اعضای انجمن خانه مانا ساکن محلات مختلف در شهرهای مختلف هستند و میتوان امیدوار بود که به مرور این انجمن به ستادی برای تسهیل تأسیس انجمنهای محلی در سایر محلات تبدیل شود و تجربههای خود را به طرق گوناگون در اختیار بنیانگذاران انجمنهای محلی در محلات دیگر بگذارد.
لازم به ذکر است که انجمنهای محلی توسعه پایدار محلات انجمنهای داوطلبانه خواهند بود و خدمات خود را به اعضای خود ارایه خواهند داد. در حالی که انجمنهای طراز نوین شهر و روستا، به عنوان رکن حاکمیت محلی عمل خواهند کرد و اگر با توافق ملی تأسیس شوند، تصمیمهایشان به مثابه قانون برای اهالی هر محله و هر شهر لازم الاجرا خواهد بود. وجه مشترک هر دو نوع انجمن این است که طبق قواعد ناظر بر «جوامع مردم خودقانونگذار» (به روایت دستورنامه رابرت) تأسیس و اداره خواهند شد.
fa اخبار ساخت جامعههای طراز نوین طرح تأسیس حکومتها و انجمنهای محلی در پرتو علم حقوق (...) ?