كارگاه‌هاي آموزش دستورنامه رابرت (كادرها)
پذيرش > اخبار ساخت جامعه‌های طراز نوین > انجمن گسترش سواد دموکراسی > انجمن گسترش سواد دموکراسی

انجمن گسترش سواد دموکراسی

به ابتکار آقای جمشید ایرانی رئیس کمیسیون حقوقی خانه احزاب و دبیرکل حزب فرزندان ایران، در اردیهبشت ماه ۱۴۰۳ کارگاه آموزش «دستورنامه رابرت» در دفتر کادرها تشکیل شد. این کارگاه آموزشی که ابتدا با نام موقت «گروه زیرساخت» فعالیت خود را شروع کرده بود، در ادامه فعالیت خود تصمیم گرفت انجمنی با هدف: «آموزش، تمرین، و ترویج سواد دموکراسی (دستورنامه رابرت) در انواع مجامع تصمیم‌گیری؛ و تربیت کادر برای تحقق این هدف»‌ و با نام «انجمن گسترش سواد دمکراسی» ایجاد کند.

این بخش به ارایه اسناد و اخبار و گزارش فعالیت‌های این انجمن اختصاص داده می‌شود.

مقاله‌هاى اين بخش


درس‌های ۲۵امین و ۲۶امین نشست اجلاس مؤسس انجمن گسترش سواد دمکراسی (انجمن گسترش سواد دموکراسی)

۱۲ آذر ۱۴۰۳
دو شنبه 2 دسامبر 2024 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

به نظر بنیان‌گذاران انجمن در دست تأسیس «گسترش سواد دموکراسی»، منظور از اصطلاح «سواد دموکراسی»، مجموعه قواعد و رویه‌های تشکیل و اداره انواع مجامع تصمیم‌گیری است که به مثابه یک «منطومه حقوقی» در کتاب دستورنامه رابرت تشریح و تبیین شده است. مردمی که طبق این قواعد و رویه‌ها «جامعه» تشکیل دهند، مهارت آن را دارند که قوانین ناظر بر خودشان را، طبق قواعد مورد توافق خودشان، تدوین و تصویب کنند و هرگاه لازم تشخیص دادند، آن‌ها را اصلاح کنند و روزآمد سازند. به چنین جوامعی «جوامع مردم خودقانون‌گذار» یا «دموکراسی حقیقی» گفته می‌شود.

هدف اعلام شده انجمن در دست تأسیس «گسترش سواد دموکراسی»: آموزش، تمرین و ترویج سواد دمکراسی (دستورنامه رابرت) در انواع مجامع تصمیم‌گیری و تربیت کادرها برای تحقق این هدف است.

مانند تمام جامعه/انجمن/سازمان‌هایی که در چارچوب «جهش فرهنگی»، در دفتر کارگاه های آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) تأسیس می‌شوند، بنیان‌گذاران این انجمن نیز موافقت کرده‌اند که روند تأسیس این انجمن، طبق قواعد مندرج در دستورنامه رابرت چلو برود و در جریان تأسیس انجمن، سایر قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت نیز به بنیان‌گذاران آموزش داده شود. به همین خاطر، تمام نشست‌های اجلاس مؤسس انجمن در دست تأسیس «گسترش سواد دموکراسی»، یک کارگاه آموزش و تمرین قواعد و سواد دموکراسی نیز محسوب می‌شود.

گفتنی است تمام مطالب ارایه شده در نشست‌های این کارگاه‌ ضبط شده و لینک‌ آن‌ها در اختیار علاقمندان گذاشته شده است.

در ادامه، و ضمن تقدیم لینک فایل‌های صوتی نشست‌های ۲۵امین و ۲۶‌امین اجلاس مؤسس انجمن گسترش سواد دموکراسی، مطالب ارایه شده در این دو نشست،‌ فهرست‌وار معرفی می‌شود:

لینک ۲۵امین نشست اجلاس مؤسس انجمن گسترش سواد دموکراسی:
https://drive.google.com/file/d/1M0E9TOKl6Kd4yF1Q_o03SqhudqHHBhd9/view?usp=drive_link

لینک ۲۶امین نشست اجلاس مؤسس انجمن گسترش سواد دموکراسی:
https://drive.google.com/file/d/1ILS3Cn47tOl8Ok-UmUE8QKgpAxrAJKzX/view?usp=drive_link

و اما خلاصه مطالب:



درس‌های بیست و چهارمین نشست اجلاس مؤسس «انجمن گسترش سواد دموکراسی» (انجمن گسترش سواد دموکراسی)

۲۵ آبان ۱۴۰۳
جمعه 15 نوامبر 2024 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

تقریباً تمام مطالبی که در بیست و چهارمین نشست اجلاس مؤسس «انجمن گسترش سواد دموکراسی» که عصر روز پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ به صورت حضوری در دفتر کادرها برگزار شده بود، مطرح شد، جنبه آموزشی داشت؛ اما خصوصیات آن‌ها این بود که با تمرین قواعد باری همراه شده بود و شاید به همین خاطر، تا حد قابل توجهی، جذاب به نظر می‌رسید.

به همت آقای جمشید ایرانی دبیرکل حزب فرزندان ایران و رئیس کمیسیون حقوقی خانه احزاب و بنیان‌گذار اولیه این کارگاه آموزشی‌، صدای تمام نشست‌های این کارگاه‌ ضبط شده است تا در اختیار فعالان اجتماعی سیاسی علاقه‌مند قرار بگیرد.با این همه، مطالب بیست و چهارمین نشست، به دلیل حضور مهمانان جدید، به ترتیبی ارایه شد که بخش قابل توجهی از مبرم‌ترین قواعد سواد دموکراسی (به روایت دستورنامه رابرت) در آن تشریح و تبیین شده است. از همین رو، به فعالان اجتماعی سیاسی پروفشنال توصیه می‌شود این فایل صوتی را گوش کنند و نسبت به تکثیر آن در میان سایر فعالان اجتماعی علاقمند دریغ نورزند.

«سواد دموکراسی» علاوه بر قواعد نسبتاُ پیچیده‌ای که بخش اصلی آن با چشم سر قابل رؤیت نیست و به همین دلیل تا پیش از ترجمه کتاب دستورنامه رابرت در ایران ناشناخته مانده بود، مهارت یک بازی گروهی پیچیده برای کسب اکثریت در یک مجمع تصمیم‌گیری در چارچب همین قواعد هم هست. این مهارت مثل هر مهارت دیگری به صورت مستمر می‌تواند ارتقا یابد. از همین رو، کارگاه‌هایی که برای آموزش این قواعد در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) برگزار می‌شود،‌ روند تأسیس یک انجمن را به صورت تمرینی آغاز می‌کنند. این که این انجمن‌های تمرینی به حیات خود ادامه بدهند یا نه، به اراده و توانمندی بنیان‌گذاران و شرکت‌کنندگان در کارگاه بستگی می‌یابد. با این همه، شواهد فراوانی حاکی از آن است که گویا «انجمن گسترش سواد دومکراسی» هم از جمله کارگاه‌هایی است که چه بسا نتیجه آن تأسیس یک انجمن کارآمد و اثربخش برای ترویج سواد دموکراسی در کشور باشد. باید منتظر ماند و نتیجه را دید.

در ادامه، به سرفصل نکاتی که در بیست و چهارمین نشست اجلاس مؤسس انجمن گسترش سواد دموکراسی ارایه شده است اشاره و لینک فایل صوتی آن تقدیم می‌شود:



شرایط عضویت در «انجمن گسترش سواد دموکراسی» (انجمن گسترش سواد دموکراسی)

۱۲ آبان ۱۴۰۳
شنبه 2 نوامبر 2024 بوسيله‌ى گروه نويسندگان
در بیست و دومین نشست اجلاس مؤسس «انجمن گسترش سواد دمکراسی» که به صورت حضوری، ساعت ۵ بعد از ظهر روز پنج‌شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ در دفتر کارگاه‌های آموزش دستورنامه رابرت (کادرها) برگزار شد، موضوع عضویت در این انجمن مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا لازم به ذکر است که طبق معمول،‌ در این نشست نیز، بنا به دعوت اعضای گروه مؤسس، تعدادی مهمان برای (...)


هدف «انجمن گسترش سواد دموکراسی»‌ اصلاح شد (انجمن گسترش سواد دموکراسی)

۶ آبان ۱۴۰۳
شنبه 26 اكتبر 2024 بوسيله‌ى گروه نويسندگان
در بیست و یکمین نشست اجلاس مؤسس «انجمن گسترش سواد دمکراسی» که روز پنجشنبه ۳ آبان ۱۴۰۳ به صورت حضوری در دفتر کادرها برگزار شد،‌ دومین ماده اساسنامه این انجمن در دست تأسیس مورد بررسی قرار گرفت و هدف این انجمن به شرح زیر اصلاح شد: ماده ۲؛ هدف: آموزش،‌ تمرین و ترویج سواد دموکراسی (دستورنامه رابرت) در انواع مجامع ایرانی و تربیت کادرها (...)


پذيرش | تماس | نقشه‌ى سايت | | آمار سايت | بازديد كنندگان : 664855

 پيگيرى فعاليت سايت fa   پيگيرى فعاليت سايت اخبار ساخت جامعه‌های طراز نوین   پيگيرى فعاليت سايت انجمن گسترش سواد دموکراسی   ?

سايت با اسپيپ درست شده است 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License