این زیربخش که روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ راهاندازی شد به اخبار و گزارش فعالیتهای گروه در دست تأسیس با نام موقت «ستاره» اختصاص داده میشود.
تجربه تأسیس گروه «ستاره» میتواند الگویی باشد برای تمام «افراد» کارآفرین و با ارادهای که مایلند با دعوت از دوستان و آشنایان قابل اعتماد خود، «حلقه»ی یک شبکهی سراسری ایجاد کنند تا بتوانند با کمک هم و در هماهنگی با هم، ایران را ـ که از مدارسه توسعه خارج شده است - از چاه توسعهنیافتگی بیرون بکشند. این نوشته به اختصار، به تشریح تجربه تأسیس گروه «ستاره» میپردازد که دهمین نشست اجلاس مؤسس آن، ، ساعت ۳ بعد از ظهر روز جمعه ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳ در دفتر کادرها برگزار شد.
گروه «ستاره» به همت یک کارآفرین نیکوکار که در عرصه ساخت مدرسه در مناطق محروم کشور فعالیتهای گسترده دارد، در دست تأسیس است. هدف ضمنی بنیانگذار اولیه این گروه ـ که مایل نیست نامش عنوان شود ـ این است که این گروه، بر اساس تجربههای به کارگیری قواعد دستورنامه که طی ۱۵ سال گذشته و در جریان «تجربه یک جهش فرهنگی» کسب شدهاند، بنیان گذاشته شود.
در حال حاضر کسانی که تمایل دارند برای تحقق هرهدف اجتماعی یک «جامعه/انجمن/سازمان» ایجاد کنند، معمولاً طبق عرف جاری، یا طبق دستورالعملهای سازمانهای حاکمیتی، دست به اقدام میزنند و نتیجه کار آنان همین است که مشاهده میشود: به خاطر عدم آشنایی کامل با قواعد نسبتاً پیچیدهی تأسیس جوامع مدرن، به صورت هیئتی عمل میکنند و در همان گامهای اولیه، و بعد از بروز اختلافاتی که در هر جمع انسانی طبیعی و اجتنابتاپذیر است، با مشکلاتی مواجه میشوند که معمولاً گروه را از هم میپاشاند و به ناچار فروغ ستاره، پیش از طلوع غروب میکند.
بدیهی است سازمانهای حاکمیتی که به بوروکراسی ناکارآمد دولتی وابسته هستند به حیات مومیایی خود ادامه میدهند و از قِبَل مکیدن سرمایه عمومی که تقریباً به طور کامل در کنترل حکومت قرار گرفته است، بقای زیانبار خود را حفظ میکنند.
در شرایطی که کل مردم ایران در میان میدان یک مبارزه فردی اما همه جانبه قرار گرفتهاند، رویهای که بتواند این تلاشهای فردی و ملکولی را در حهت یک افق ملی سامان دهد، هر روز بیش از پیش به یک ضرروت مبرم تبدیل میشود.
نوشتهای که در ادامه میآید، میکوشد به اختصار روند شکلگیری گروههایی مثل گروه «ستاره» را، به لحاظ تئوریک تبیین کند و نشان دهد که چطور طلوع چنین ستارگانی، اگر در پهنهی یک کلانراهبرد (گراند استراتژی) شکل بگیرند و بتوانند بر فقر تئوریک خود غلبه کنند، در آن صورت میتوان به امکان اجماع عمومی برای تعیین یک افق ملی امیدوار شد و ابتدا، به مرور و سپس، سیلآسا، به سمت آن حرکت کرد.
fa اخبار ساخت جامعههای طراز نوین گروه «ستاره» ?