كارگاه‌هاي آموزش دستورنامه رابرت (كادرها)

اردوي دانشجويان دانشگاه اروميه در دفتر كادرها

7 مرداد 1394
چهار شنبه 29 ژوئيه 2015 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

ده نفر از دانشجويان دانشگاه اروميه كه در يك اقدام ابتكاري براي آشنايي با جريان‌هاي فكري به صورت اردويي به تهران آمده بودند، عصر روز‌هاي شنبه و دوشنبه 3 و 5 مرداد ماه 1394 در دفتر كادرها حضور يافتند تا با دستورنامه رابرت آشنا شوند.

سخنگوي اين دانشجويان در ابتداي كارگاه توضيح داد بسياري از دانشجويان به فعاليت‌هاي گروهي علاقمند هستند اما به دليل شرايطي كه در دهه‌ي اخير در دانشگاه‌ها حاكم شد، روند فعاليت‌هاي گروهي دموكراتيك در دانشگاه‌ها با موانع گوناگوني رو در رو گشت و به همين خاطر نسل ما از تجربه‌هاي انباشت شده‌ي نسل‌هاي قبلي دانشجويان محروم شدند و به همين خاطر وظيفه خود مي‌دانيم به نحوي اين محروميت را جبران كنيم.

يكي ديگر از دانشجويان دانشگاه اروميه در ادامه توضيح داد وقتي براي آشنايي با جريان‌هاي فكري به تهران آمديم، گروهي از دانشجويان دانشگاه‌هاي تهران كه قبلاً‌ در كارگاه‌هاي آموزشي دستورنامه رابرت (كادرها)‌ شركت كرده بودند به ما توصيه كردند كه حتماً در اين كارگاه‌ها شركت كنيم و به همين دليل شركت در اين كارگاه‌ها را به برنامه‌ي اردوي پژوهشي خود اضافه كرديم.

در ادامه، مربي كارگاه براي دانشجويان توضيح داد كه خوشبختانه در اين زمينه كتاب‌هاي بسيار زيادي در ايالات متحد آمريكا تدوين و منتشر شده است كه تجربه‌هاي بيش از دو هزار سال جوامع متمدن براي اداره مجامع تصميم‌گيري را در قالب دستورنامه تدوين كرده‌اند. جامع‌ترين و كامل‌ترين و روزآمدترين اين كتاب‌ها دستورنامه رابرت است كه به فارسي ترجمه شده است و يك نسخه متن پي‌دي‌افي آن تقديم شما مي‌شود تا بتوانيد با مطالعه‌ي آن، فعاليت‌هاي گروهي خود را در چارچوب «قانون» انجام دهيد.

مربي كارگاه در جلسه روز شنبه تلاش كرد تا با تحليل تاريخي شكل‌گيري مفاهيم پارلماني براي كارورزان توضيح دهد كه منظورش از «قانون»‌ چيست و چرا دانشجويان نبايد آن را با «شبه‌قوانيني» كه در مجامع شبه پارلماني تصويب مي‌شوند خلط كنند، و چطور اين مفاهيم پارلماني مانند ساير مفاهيم حقوقي‌ ديگر محصول شرايط اجتماعي خاص بوده‌ است و چطور اين مفاهيم بدون هيچ طرح قبلي و از طريق آزمون خطا و در پاسخ به نياز‌هاي اجتماعي مشخص خلق شده‌اند و توسعه يافته‌اند و همراه با مهاجرنشين‌هاي انگليسي به آمريكا منتقل شده‌اند و چرا در آمريكا بود كه روابط و نِسَب دروني اين مفاهيم به مثابه دستور زبان تصميم‌گيري گروهي كشف و تدوين شدند و در قالب‌ كتاب‌هاي متعدد انتشار يافتند. آيا مربي كارگاه موفق شد اذهان دانشجويان را نسبت به اين مسائل كنجكاو سازد؟

دومين جلسه كارگاه دانشجويان دانشگاه اروميه بعد از ظهر روز دوشنبه در دفتر كادرها برگزار شد. در اين جلسه، مربي كارگاه كوشيد تا با اشاره به برخي از قواعد قانون پارلمان و مقايسه آن با عرف پارلماني در ايران معاصر، تفاوت عظيم اين دو دنيا را نشان دهد و اين ادعاي خود را استدلال كند كه بدون شكل‌گيري «جامعه‌»‌‌هاي گوناگون بر اساس «قانون پارلمان» و پايبندي خدشه‌ناپذير تمام اعضاي هر «جامعه» به قانون - به معناي درست اين كلمه - حاكميت «قانون» ممتنع باقي خواهد ماند و استبداد و آشوب است كه مي‌تازد. آيا در اين زمينه نيز مربي پارلماني ناكام ماند يا نه؟ رفتار آينده اين دانشجويان ميزان موفقيت مربي را نشان خواهد داد.

مربي پارلماني در اين كارگاه به دانشجويان توصيه كرد بكوشند تا زمينه را براي برگزاري كارگاه‌هاي آموزش دستورنامه رابرت به رهبران و رةيسان غيرمستبد در شهرهاي استان اروميه فراهم سازند و با اين كار سهم خود را در ترويج حاكميت قانون در كشور و منطقه ادا كنند.





پذيرش | تماس | نقشه‌ى سايت | | آمار سايت | بازديد كنندگان : 902 / 574881

 پيگيرى فعاليت سايت fa   پيگيرى فعاليت سايت خبر كادرها   ?

سايت با اسپيپ درست شده است 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License