كارگاه‌هاي آموزش دستورنامه رابرت (كادرها)

نقش انجمن توسعه ایران در پیشبرد خیزش زن، زندگی، آزادی

۲۸ آبان ۱۴۰۱
دو شنبه 19 دسامبر 2022 بوسيله‌ى گروه نويسندگان

در نوزدهمین نشست انجمن توسعه ایران (اتا) که عصر روز دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ دردفتر کادرها برگزار شد، خیزش انقلابی ایرانیان که پس از قتل ژینا امینی، دختر ایران، و با پرچم زن، زندگی، آزادی در داخل و در سراسر جهان به راه افتاده است، مورد بررسی قرار گرفت و با تأکید بر اینکه دستاوردهای این خیزش عظیم برگشت‌ناپذیر است و در عین حال، مردم ایران راهی چز به سرانجام رساندن این خیزش انقلابی نخواهند یافت و قشر‌های به اصطلاح خاکستری نیز دیر یا زود ناگزیر خواهند شد پا به میدان بگذارند و کار را تمام کنند، این پرسش مطرح شد که انجمن اتا در این وضعیت تاریخی چه می‌تواند و چه باید بکند؟

در جریان این گفتگو، این واقعیت مورد توجه قرار گرفت که قشرهای خاکستری جامعه معمولاَ هنگامی تصمیم نهایی خود را در حمایت از یک خیزش اجتماعی خواهند گرفت که نیروهای جایگزین اطمینان آنان را نسبت به آینده‌ی بهتر تضمین کنند. در چارچوب همین تحلیل است که اهمیت نقش انجمن‌هایی مثل اتا که در پرتو علم حقوق پارلمانی و بر اساس قانون عام پارلمان - آنطور که در دستورنامه رابرت تشریح و تبین شده است - تأسیس شده‌اند و خواهند شد، آشکار می‌شود.

تجربه انقلاب ۵۷ اهمیت کلیدی وجود یک رهبری متمرکز را در پیروزی سریع انقلاب نشان داد. اما، آن رهبری متمرکز در فقدان تشکل‌ها و سازمان‌های مبتنی بر قواعد شفاف و مورد توافق، به هرج و مرج و آشوب/استبداد منجر شد و تمام نیروهای مخالف را حذف کرد تا امروز که علی مانده و حوضش!

یکی از تفاوت‌های مهم انقلاب امروز با انقلاب سال ۵۷، از جمله وجود شبکه‌های اجتماعی دیجیتال است که امکان ارتباط آنلاین تمام مردم را فراهم آوده است. همین ارتباط آنلاین، زمینه را برای بروز و ظهور خرد جمعی آماده کرده است. و همین خرد جمعی است که تا اینجا، به موفق‌ترین شکل ممکن رهبری جمعی خیزش زن، زندگی، آزادی را تأمین کرده است.

آینده این خیزش هنوز قابل پیش‌بینی نیست. اما یک چیز مسلم است: کادرها، یعنی ده‌ها نفر از فعالان اجتماعی که طی بیش از یک دهه گذشته با قانون عام پارلمانی کم و بیش آشنا شده‌اند، می‌توانند در پیش‌گیری از بروز هرج و مرج در آینده نزدیک نقش مهمی ایفا کنند و با مشارکت فعال در روند انکشاف مداوم خرد جمعی، نقش خود را در تأمین رهبری جمعی این خیزش انقلابی ایفا کنند. شورای عالی نهادهای مدنی (نام موقت) به همین منظور در شرف تأسیس است و انجمن اتا می‌تواند - در صورتی که مجمع آن تصویب کند - به عنوان یکی از نخستین نهادهای مدنی مدرن ایران که بر اساس قانون عام پارلمانی تأسیس شده است، به این شورا بپیوندد.

گفتنی است که بر اساس پیش‌نویس بیانیه تأسیس شورای عالی نهادهای مدنی (نام موقت)، اعضای این شورا، که به زودی نخستین نشست گروه حامیان آن فراخوان خواهد شد، از تأسیس انجمن‌های متعددی که نقش آن‌ها در ساختن نظام آتی کلیدی خواهد بود، پشتیانی خواهند کرد. یکی از این انجمن‌ها، انجمن‌های شهر و روستا در سراسر کشور است. این انجمن‌ها قرار است نقش ستادهای پشیتبان برای تأسیس حکومت‌های محلی را ایفا کنند. انجمن‌های محلی معلمان، انجمن تعلمیات اجتماعی کودکان (تاک)، انجمن قانون اساسی، انجمن اصلاح ساختاری احزاب سیاسی، از جمله انجمن‌های دیگری هستند که فرایند تأسیس آن‌ها پیش از خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی کلید خورده بود اما لازم است با توجه به تحولات عظیمی که طی ماه‌های اخیر رخ داده است، نسبت به تغییر استراتژی‌های خود هرچه سریعتر اقدام کنند تا بتوانند وظیفه خود را با توجه به این تحولات انجام دهند.

در چارچوب همین تحلیل است که این پیشنهاد در گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی به تصویب رسید که نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی پیش از پایان بهمن ماه ۱۴۰۱ فراخوان شود تا اعضای این انجمن نیز بتوانند نقش خود را در تأمین رهبری جمعی خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی ایفا کنند.

در پایان نوزدهمین نشست انجمن اتا قرار شد ادامه مذاکرات به نشست آتی انجمن موکول شود که در دومین دوشنبه دی ماه ۱۴۰۱ (۱۲ دی) در شهر ری برگزار خواهد شد.


پذيرش | تماس | نقشه‌ى سايت | | آمار سايت | بازديد كنندگان : 694 / 578007

 پيگيرى فعاليت سايت fa   پيگيرى فعاليت سايت اخبار ساخت جامعه‌های طراز نوین   پيگيرى فعاليت سايت انجمن توسعه ایران (اتا)   ?

سايت با اسپيپ درست شده است 3.0.17 + AHUNTSIC

Creative Commons License