کارگاه آموزش قانون پیشگزیده مجامع تصمیمگیری در شرکت پالایش گاز پارسیان
براساس گزارش وب سایت شرکت ملی گاز ایران در حال حاضر ۹ شرکت پالایش گاز در کشور فعالیت دارند و یکی از آنها شرکت پالایش گاز پارسیان است که در جنوبیترین بخش استان فارس و بین دو شهر مُهر و لامرد ساخته شده است و گازهای میدانهای گازی تابناک، شانول، وراوی و هما را استخراج و فراوری میکند و برای مصرف داخلی یا صادرات به بازار ارایه میدهد. به ابتکار واحد آموزش شرکت پالایش گاز پارسیان روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۲۴ و ۲۵ آذر ۱۳۹۴ کارگاه دو روزهای برای معرفی قانون پیشگزیدهی مجامع تصمیمگیری به تعدادی از کارشناسان و کارکنان علاقمند و مشتاق این شرکت برگزار شد. آیا میتوان امیدوار بود که همین تعداد معدود از کارشناسان این شرکت، با همین مقدار آشنایی مقدماتی با قواعد نسبتاَ پیچیدهی قانون عرفی پارلمانی بتوانند سایر کارشناسان، مدیران و همکاران خود را نسبت به ضرورت فراگیری این قواعد قانع کنند؟ و در آن صورت، آیا میتوان امیدوار بود که به مرور مدیران و کارکنان سایر شرکتهای زیر مجموعهی شرکت ملی گاز و وزارت نفت نیز به اهمیت این قواعد پی ببرند و نسبت به رعایت این قواعد در مجامع و کمیتهها و شوراهای تصمیمگیری و تصمیمسازی اهتمام ورزند ؟
تجربهی معرفی قواعد دستورنامه رابرت به شرکت پالایش گاز پارسیان و پیگیری و تحلیل اثرات کوتاه مدت و بلند مدت این تجربه اهمیت تاریخی دارد. به همین دلیل، مربی دستورنامه رابرت وظیفه خود میداند گزارش این تجربه تاریخی را ثبت کند و در اختیار علاقمندان قرار دهد. آنچه که در ادامه میآید گزارش خبری و مختصر این رویداد تاریخی است. گزارش تفصیلی و تحلیلی این تجربه در روزنوشتهای مربی دستورنامه به ثبت خواهد رسید و در آینده در اختیار علاقمندان گذاشته خواهد شد. نیاز به گفتن نیست که هدف اصلی از این گزارشها، بیشتر ثبت چیزهایی است که مربی دستورنامه در جریان این تجربهها کشف میکند و میآموزد و نه آنچه که آموزش میدهد.
برای روایت انگلیسی این خبر اینجا را تقه بزنید. گزارش فارسی آن در ادامه تقدیم میشود:
«فن» اداره جلسات یا «قانون» مجامع تصمیمگیری؟
درست از همان لحظهای که آقای عزیزی، کارشناس واحد آموزش شرکت پالایش گاز پارسیان، در یک گفتگوی تلفنی به من گفت که عنوان کارگاهی که قرار بود روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۲۴ و ۲۵ آذر ۹۴ در آن شرکت برگزار شود، «فن اداره جلسات» اعلام شده است، دغدغهی اصلی من شروع شد: چه کنم که مدیران و مهندسان شرکت پارسیان دستورنامه رابرت را در حد مجموعهی قواعد فنی برای اداره جلسات دست کم نگیرند؟ از آقای عزیزی پرسیدم آیا میتواند عنوان کارگاه را به «قانون پیشگزیده مجامع تصمیمگیری» تغییر بدهد؟ آقای عزیزی، که خیلی زود دریافتم چقدر مهربان و مؤدب است، مکث کرد و من دریافتم توضیح اینکه «قانون پیشگزیده مجامع تصمیمگیری» چیست و با فن اداره جلسات چه فرقهای اساسی دارد، مستلزم آشنایی نسبتاَ کامل با قانون عرفی پارلمان است و با یک توضیح دست و پا شکسته تلفنی، موضوع - به اصطلاح - شهید خواهد شد. در نتیجه، در پایان گفتگوی تلفنی تأکید کردم: آقای عزیزی، دست کم شما توجه داشته باشید آنچه که قرار است در کارگاه آموزش داده شود قانون عرفی پارلمانی است که هرچند بهترین قواعد بشر ساخته برای اداره انواع مجامع تصمیمگیری است، اما این قانون معناهای بسیار مهمتری هم دارد که من امیدوارم بتوانم در کارگاه آنها را هم توضیح بدهم. آیا در این زمینه موفق شدم؟
ادامه دارد. . .
- کارشناسان محترم شرکت پالایش گاز پارسیان در کارگاه آموزش قانون مجامع تصمیمگیری
- کارشناسان محترم شرکت پالایش گاز پارسیان در کارگاه آموزش قانون مجامع تصمیمگیری
- آقای حسنعلی عزیزی کارشناس مهربان و مؤدب واحد آموزش شرکت پالایش گاز پارسیان