
چرا مجمع مؤسس انجمن اصلی به تعویق افتاد؟
۱. «گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی» که نخستین نشست هماندیشی خود برای بومیسازی روشهای به کارگیری قانون عام پارلمانی در فرهنگ ایرانی را، روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ برگزار کرد و تا کنون در دو دوره به فعالیتهای خود در همین زمینه ادامه داده است، در چهل و نهمین نشستِ دورهی دوم خود، که روز سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ برگزار شد، تصویب کرد که نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی، روز سهشنبه ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ در دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها) دعوت به دستور شود.
۲. آقایان مجتبی امیری، محمدحسین بنیاسدی، سید محمد بهشتی، مهدی جمالیبحری، محسن رزمخواه، عبدالفتاح سلطانی، بهرام شهریاری، محمد عطاردیان، آرش کیخسروی، علیاصغر گلسرخی، و مصطفی معین، که هر کدام به نحوی در جریان ترجمه کتاب دستورنامه رابرت قرار گرفته بودند، و آشنایی با قواعد مندرج در این کتاب را مفید ارزیابی میکردند، اعضای گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی هستند.
۳. فعالیت این گروه در تحقق «تجربه یک جهش فرهنگی» تأثیر تعیین کننده داشته است و به همین خاطر، نخستین جلد از مجموعه کتابهایی که «تجربه یک جهش فرهنگی» را مستندسازی و تحلیل میکند، به صورت مختصر، فعالیتهای گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی را در دو دوره گزارش کرده است. این کتاب، تکثیر شده است و به مدعوان به مجمع مؤسس انجمن اصلی تقدیم خواهد شد.
۴. به موازات کارگاههای هماندیشی «گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی»، کارگاههای متعدد و متنوع دیگری با شرکت فعالان اجتماعی علاقمند، برای آموزش و تمرین قواعد قانون عام پارلمان برگزار میشد و هر یک از نشستهای این کارگاهها، این امکان را فراهم میآورد تا به مرور «علم حقوق پارلمانی» در ایران شناخته و ترویج شود و به کارگیری قواعد دستورنامه رابرت، از حالت تقلیدی به حالت اجتهادی ارتقا یابد.
۵. به این ترتیب، تعداد فعالان اجتماعی علاقمند که طی ۱۵ سال گذشته، کم و بیش با دستورنامه رابرت آشنا شده بودند و تمایل داشتند به صورت دسته جمعی در فرایند تأسیس انجمن اصلی مشارکت کنند، به نحو قابل توجهی افزایش یافته بود.
۶. با این همه و به رغم این واقعیت، گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، در چهل و نهمین نشست خود (سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲) روز ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ را برای برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی تصویب کرد و قرار شد این نشست در دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت برگزار شود که تقریبا تمام دست در کاران «تجربه یک جهش فرهنگی» با آن آشنا شدهاند.
۷. از آنجا که فهرست اولیه مدعوان به نخستین مجمع مؤسس انجمن اصلی به حدود ۲۰۰ نفر میرسد (و به احتمال زیاد این رقم افزایش هم خواهد یافت)، و دفتر کادرها ظرفیت استقبال از این میزان مهمان را ندارد، مسؤل کمیته اجرایی مجمع مؤسس از اعضای محترم کمیته تقاضا کرد تا با برگزاری نشستی، نسبت به بررسی این موضوع اقدام کنند.
۸. آقایان مهدی جمالی بحری، محمد حسین بنیاسدی و داود حسین، اعضای کمیته برگزاری مجمع مؤسس، در نخستین نشست خود که عصر روز دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ در دفتر کادرها برگزار شد، این موضوع را از زوایای مختلف بررسی کردند و قرار شد با فراخوان یک نشست فوقالعاده گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، گزارش خود را به مجمع گروه حامیان تقدیم کند تا در این زمینه تصمیم بگیرد.
۹. خاطر نشان میکند، در این فاصله، ویرایش دوازدهم کتاب دستورنامه رابرت برای چاپ آماده خواهد شد و امید میرود این کتاب، پیش از برگزاری نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی، به صورت کاغذی و در سطح ملی منتشر شود.
۱۰ همچنین، ویرایش دهم این کتاب با مقدمه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی با عنوان: «ساخت جامعه: هم هدف هم وسیله» آماده شده است و به مدعوان به مجمع مؤسس تقدیم خواهد شد.
۱۱. نیز، نخستین جلد از مجموعه کتابهایی «تجربه یک جهش فرهنگی» که روزشمار رویدادهای «جریان اصلی» را از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۲ روایت کرده است، آماده شده است و این کتاب نیز به مدعوان به مجمع مؤسس انجمن اصلی تقدیم خواهد شد.
تمام
۳۰ خرداد ۱۴۰۲
مخیر کمیته برگزاری مجمع مؤسس
داود حسین
fa
اخبار ساخت جامعههای طراز نوین
انجمن اصلی
?