این بخش که روز پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ راه اندازی شد به اخبار و گزارشهای مربوط به «انجمن اصلی» اختصاص داده میشود. خاطر نشان میکند گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی، نخستین نشست هماندیشی خود را روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ در تهران برگزار کرد و طی ده سال گذشته از هیچ کوششی برای معرفی، ترویج، آموزش و تمرین قواعد ساخت جامعه بر اساس قرارداد اجتماعی دریغ نورزید. قرار است «انجمن اصلی» بر اساس تجربههای بومی شدۀ «دستورنامه رابرت» در ایران تأسیس شود و هدف و مأموریت اصلی آن نیز تمرین و ترویج این قواعد در جامعههای مدرن ایرانی خواهد بود.
گفتنی است که تا کنون تعداد قابل توجهی انجمن دیگر نیز در چارچوب همین قواعد در دفتر کادرها تأسیس شده یا در دست تأسیس هستند. اعضای تمام آن انجمنها - در صورت تمایل - عضو مؤسس انجمن اصلی خواهند بود.
ساعت ۷ بامداد روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ نخستین نشستِ نخستین «کارگاه آموزش دستورنامه رابرت» با عنوان «هماندیشی عرف پارلمانی»، با میزبانی آقای مهندس محمد عطاردیان بنیانگذار کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران در سالن هیئت مدیره انجمن شرکتهای ساختمانی تهران برگزار شد. در ۴۹ نشست آن کارگاه ۱۲ نفر از فعالان اجتماعی پروفشنال [2] که از مدتها قبل در جریان ترجمه کتاب دستورنامه رابرت به فارسی قرار گرفته بودند و مترجم کتاب را میشناختند، حضور مییافتند تا ضمن آشنایی با قواعد دموکراسی که در کتاب دسترنامه رابرت تشریح شده است، در مورد بهترین روشهای ترویج این قواعد در فرهنگ ایران معاصر، هماندیسی و همکاری کنند.
بعدها، روز ۱۷ اردیبهشت ماه هر سال، به عنوان روز تأسیس دفتر «کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت» (کادرها) و آغاز «جهش فرهنگی» معرفی شد و در پنجمین سالگرد تأسیس دفتر کادرها مراسم جشنی با حضور حدود ۸۰ نفر از فعالان اجتماعی برگزار شد.
با توجه به همین سوابق بود که کمیته مسئول برگزاری نخستین نشست بنیانگذاران انجمن اصلی در آخرین بررسیهای خود این پیشنهاد را به تصویب رساند که روز سهشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ نخستین نشست بنیانگذاران انجمن اصلی در دفتر کادرها برگزار شود.
این که روز ۱۷ اردیبهشت به یک روز به یادماندنی تبدیل خواهد شد یا نه، بستگی به تعهد و تلاش آن گروه از فعالان اجتماعی پروفشنگرا دارد که با قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت به عنوان «قواعد دموکراسی» آشنا شدهاند و خود را متعهد میدانند این قواعد را بیاموزند، و مهارت گروهی خود را برای تأسیس انواع جوامع مدرن بر اساس این قواعد ارتقا بخشند و بکوشند در چارچوب سازمانهای دموکراتیکی که تأسیس خواهند کرد، نسبت به بازآفرینی سراپای نظام اجتماعی اقدام کنند. انجمن اصلی، قرار است به مثابه یک سازمان «پروفشنال»، فرایند بازسازی اجتماعی در پرتو علم حقوق پارلمانی و در چارچوب قواعد دموکراسی (قانون عام پارلمانی) را مدیریت کند.
نوشتهای که در پی میآید، نخستین نوشته از سلسله یادداشتهایی است که به منظور فراهمسازی شرایط برگزاری نخستین نشست بنیانگذاران انجمن اصلی به مثابه پروفشن اصلی، تقدیم علاقمندان میشود:
سی و چهارمین دفتر «خاطرات زیرخاکی» ویژه آذر ماه ۱۴۰۳ در ۲۴۶ صفحه با پیشگفتاری با عنوان «تأسیس انجمن اصلی برای رفع معضل اصلی» منتشر شد. در بخشی از پیشگفتار این دفتر، «معضل اصلی» از منظر «جهش فرهنگی» به این شرح تعریف شده است:
از منظر «جهش فرهنگی» و در پرتو علم حقوق پارلمانی، معضل اصلی این است که انواع جوامع ماقبل مدرن و سنتی در ایران، طی تاریخ چند هزار سالهی خود، با شرایط اقلیمی این سرزمین، در هماهنگی طبیعی تعامل میکردند. اما سرریز مناسبات مدرن، ناخواسته، تمام آن جوامع را شخم زد و اکنون، انواع جوامع ایرانی در دوران برزخی گذار از ماقبل مدرن به مدرن دست و پا میزنند. معضل اصلی این است و «دستورنامه رابرت» قواعد عقلی و منطقی ساخت جوامع مردم خودقانونگذار را در اختیار مخاطبان قرار میدهد. در نتیجه، راه حل این معضل نیز فرا گرفتن مهارت نسبتاً پیچیده ساخت جوامع مدرن بر ویرانههای جوامع فروپاشیدهی ماقبل مدرن است.
در نخستین بند پیشگفتار سی و چهارمین دفتر «خاطرات زیرخاکی»، «جهش فرهنگی» این طور تعریف شده است:
«جهش فرهنگی» به معنای «تلاش دستهجمعی گروهی از فعالان سیاسی و اجتماعی پروفشنال برای آموزش، تمرین و ترویج سواد دموکراسی (دستورنامه رابرت) و کسب مهارتهای لازم برای بازآفرینی جوامع شبهمدرن و تأسیس جوامع مردم خودقانونگذار (دموکراسی حقیقی)» است.
و آخرین جمله پیشگفتار:
انجمن اصلی، قرار است، گوش شیطان کر، رهبری روند اصلاحات ساختاری در این معنا را تأمین کند. موفق خواهد شد؟
خاطر نشان میشود قرار است از گروه بزرگی از فعالان سیاسی اجتماعی که به نحوی با قواعد دموکراسی آشنا شدهاند، دعوت شود تا به عنوان بنیانگذاران انجمن اصلی در مجمع مؤسس این انجمن شرکت کنند. اما در مورد بهترین و مناسبترین روش سازماندهی به مجمع بینانگذاران انجمن اصلی، ابهامات و اختلاف نظراتی بین اعضای کمیته برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی وجود داشت. مذاکره و مشورت در باره همین نظرات متفاوت سبب شد تا روش بهینهای برای برگزاری نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی کشف شود و به همین خاطر، پیشگفتار سی و چهارمین دفتر خاطرات زیرخاکی به تشریح همین دستاورد پرداخته است.
علاوه بر این، «جهش فرهنگی» طی آذر ماه ۱۴۰۳ دستاوردهای قابل توجهی داشته است که به صورت مشروح در سی و چهارمین دفتر «خاطرات زیرخاکی» روایت شده است؛ از جمله: نشستهای هفتگی اجلاس مؤسس انجمن گسترش سواد دموکراسی، نشستهای سازمان حامیان تأسیس انجمنهای طراز نوین شهر و روستا، مدیریت طرح بازآفرینی انجمن تخصصی کودک و رسانه، نشستهای انجمن خانه مانا، نشستهای تأسیسی گروه «ستاره»، و برگزاری نخستین نشست هسته اولیه گروه حامیان «کنفدراسیون انجیاوهای توسعهگرا». هر یک از این نشستها، به مثابه یک «آزمون» برای کشف روشهای بهترِ ساخت جوامع مردم خودقانونگذار، به غنای هرچه بیشتر گفتمان «جهش فرهنگی» مدد رساندهاند.
فهرست مطالب سی و چهارمین دفتر خاطرات زیرخاکی، ویژه آذر ۱۴۰۳، در ادامه این نوشته تقدیم میشود.
خاطر نشان می کند: متن پیدیافی کتابهای «کادرها»، که نقش نشریات آموزشی کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت را ایفا میکنند، رایگان یا همت عالی است. علاقمندانی که بخواهند بابت دریافت کتابها و کمک به تداوم «جهش فرهنگی» مبلغی پرداخت کنند، میتوانند کمکهای خود را به شمارهی حسابی که تقدیم میشود واریز کنند.
مبالغ دریافتی زیر نظر هیأت امنای دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها)هزینه خواهد شد. سرکار خانم طاهره نقیئی، و آقایان علی اصغر تکدهقان، کمال حسینی، شهرام حلاج، عبدالفتاح سلطانی، سهیل فاضلی و علیرضا هاشمی، اعضای هیأت امنا هستند که بر نحوه هزینه کردن کمکهای مالی دریافتی، طبق اصولی که اعلان خواهد شد، نظارت خواهند کرد و گزارش دخل و خرج وجوه دریافتی را به صورت علنی منتشر خواهند کرد.
علاقهمندانی که تمایل دارند کتابهای کادرها را دریافت کنند میتوانند با شماره تلفنهای ۸۸۹۱۱۰۱۷ و ۰۹۳۵۶۵۲۸۶۱۱ (دفتر کادرها) تماس بگیرند یا پیام بگذارند تا متن الکترونیکی یا کاغذی کتاب به آنان تقدیم شود.
فهرست مطالب سی و چهارمین دفر خاطرات زیرخاکی را در ادامه مرور کنید:
به درخواست مسئول کمیته برگزاری مجمع بنیانگذاران «انجمن اصلی»، نشست فوقالعاده این کمیته، ساعت ۲ بعد از ظهر روز دوشنبه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳، به صورت حضوری در دفتر کادرها دعوت به دستور شد.
دستورجلسه پیشنهادی این نشست، علاوه بر استماع گزارش مسئول «کمیته برگزاری» در بارهی اقدامات انجام شده برای شناسایی و آموزش کادرهای جدیدی که میتوانند برای عضویت در مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی دعوت شوند، بررسی نقش «انجمن اصلی» در آینده ایران، به ویژه، با توجه به تحولات اخیر در سطح منطقه بود.
خاطر نشان میشود ایده تأسیس انجمنی با نام موقت «انجمن اصلی» محصول برگزاری کارگاه «هماندیشی عرف پارلمانی» بود که نخستین نشست آن با شرکت ۱۱ نفر از فعالان اجتماعی، ساعت ۷ بامداد روز یکشنبه ۱۷ اردیهبشت ماه ۱۳۹۱ در سالن هیئت مدیره انجمن شرکتهای ساختمانی تهران و به میزبانی آقای مهندس محمد عطاردیان بنیانگذار کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران برگزار شد تا ضمن آشنایی با قواعد مندرج در کتاب دستورنامه رابرت، درباره روشهای مناسب ترویج این قواعد در فرهنگ ایرانیان همفکری و همکاری کنند. بعد از برگزرای ۴۹ نشست، این کارگاه آموزشی با تصویب یک اساسنامه در چارچوب قواعد دستورنامه رابرت به کار خود خاتمه داد.
همزمان با برگزرای کارگاههای «هماندیشی عرف پارلمانی»، دهها کارگاه آموزشی دیگر نیز در دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت برای فعالان سیاسی اجتماعی علاقمند برگزار شد و دستاورد مجموعهی آن تجربهها که بعدها با عنوان «تجربه یک جهش فرهنگی» معرفی شد، این بود که بهترین روش آموزش، تمرین و ترویج قواعد مندرج در دستورنامه رابرت (یا سواد دموکراسی) این است که کارورزان علاقمند به کسب مهارت سواد دموکراسی، در روند تأسیس یک انجمن تمرینی زیر نظر مربی پارلمانی شرکت کنند.تا بتوانند به صورت دستهجمعی قواعد این بازی پیچیده گروهی را تمرین کنند و مهارت بازی در چراچوب این قواعد را به تدریج کسب کنند و آن را ارتقا بخشند.
با توجه به همین جمعبندی بود که این گروه از فعالان اجتماعی، نخستین نشست دوره دوم فعالیت خود را ، ساعت ۱۱ صبح روز یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷در سالن هیئت مدیره انجمن شرکتهای ساختمانی تهران، با این رویکرد برگزار کرد که «روش مناسب برای آموزش قواعد دستورنامه رابرت، تأسیس و اداره یک سازمان بر اساس همین قواعد است. در نتیجه کافی است یک نفر که با این قواعد به خوبی آشنا باشد، مدیریت جلسات را برعهده بگیرد (نقل از صورتجلسه همین نشست).
گروه ۱۲ نفره (یک نفر به آن اضافه شده بود) در دومین مرحله از فعالیت خود ۵۰ نشست ماهانه در چارچوب قواعد «سواد دموکراسی» (دستورنامه رابرت) برگزار کرد و ضمن تدوین اسناد مورد نیاز برای تأسیس انجمنی با نام موقت «انجمن اصلی»، از تعداد قابل توجهی از فعالان اجتماعی علاقمند که از طریق شرکت در کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت ـ کموبیش ـ با این قواعد آشنا شده بودند دعوت کرد تا به عنوان مهمان در نشستهای ماهانه این گروه شرکت کنند تا بعداً به عنوان بنیانگذاران انجمن اصلی در مجمع مؤسس آن دعوت شوند.
گروه ۱۲ نفره که بعدها به عنوان گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی شناخته شد، در ۴۹امین نشست ماهانه خود که روز سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ برگزار شد، کمیتهای سه نفره متشکل از آقایان داود حسین (مخبر کمیته) و محمدحسین بنیاسدی و مهدی جمالی بحری را برای برگزاری مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی منصوب کرد و در ۵۰امین نشست خود که به صورت فوقالعاده روز سهشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳ به صورت حضوری/الکترونیکی در دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه راربرت برگزار شد، به این کمیته اختیار داد تا مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی را: «در هر زمان و در هر مکان و به هر نحو که در راستای تحقق هدفهای گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی تشخیص داد، برگزار کند و هرگاه در این تشخیص خود دچار تردید شد، نسبت به برگزاری مجمع فوقالعاده گروه حامیان برای کسب تکلیف اقدام کند».
لازم به یادآوری است که هدف اعلام شده «انجمن اصلی» سه وجهی است:
۱. آموزش، تمرین و ترویج قانون عام پارلمانی ـ آنطور که در دستورنامه رابرت تشریح و تبیین شده است ـ در جریان تأسیس و مدیریت این انجمن؛
۲. شناسایی مشکلات ساختاری سازمانهای موجود در پرتو علم حقوق پارلمانی
۳. کسب مهارتهای لازم برای اصلاح مشکلات مربوطه در سازمانها و تلاش برای بهبود وضعیت موجود بر اساس مهارتهای کسب شده
گفتنی است که به رغم تأخیر در برگزاری مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی، «جهش فرهنگی» به مثابه تلاش دستهجمعی گروهی از فعالان اجتماعی سیاسی علاقمند به گسترش سوداد دموکراسی (دستورنامه رابرت) ـ به صورت زیرخاکی و دور از چشم رسانهها ـ به فعالیتهای آموزشی، تمرینی و ترویج خود ادامه داده است. با این همه، چرا برگزاری مجمع بنیانگذاران انجمن اصلی، این اندازه با تأخیر مواجه شده است؟ چه عواملی در این تأخیر مؤثر بودهاند؟ برای رفع این موانع چه باید کرد؟
قرار بود همین مسائل در دومین نشست کمیته برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی مورد بررسی قرار بگیرد. نتیجه؟
آن چه که در ادامه میآید، گزارش مباحث مطرح شده در این نشست است که مطالعه آن به تمام کسانی که درپی انجام اصلاحات ساختاری ـ به معنای حقیقی کلمه ـ هستند، توصیه میشود:
در ضمن، کسانی که مایلند با تاریخچه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی آشنا شوند میتوانند متن پیدیافی کتاب روزشمار رویدادها: جریان اصلی؛ گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی را مرور کنند.
به درخواست مسئول برگزاری اجلاس مجمع موسس انجمن اصلی، شامگاه روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۳، دو نفر از اعضای کمیته برگزاری اجلاس مجمع مؤسس انجمن اصلی در دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (دفتر کادرها) نشستی برای مشورت در مورد زمان و نحوه برگزاری نخستین نشست اجلاس مؤسس انجمن اصلی برگزار کردند.
خاطر نشان میکند آقایان مهدی جمالی بحری و دکتر محمد بنیاسدی، دبیرکل نهضت آزادی، و داود حسین، مترجم کتاب دستورنامه رابرت و مربی این قواعد، اعضای این کمیته هستند که روز سهشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ و در ۴۹امین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی برای همین منظور منصوب شدهاند.
گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی ۱۲ نفر از فعالان اجتماعی هستند که از روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ در نشستهای کارگاه «هماندیشی عرف پارلمانی»، به میزبانی آقای مهندس محمد عطاردیان، بنیانگذار کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران،شرکت کردند تا ضمن آشنایی با قواعد دستورنامه رابرت، نسبت به روش به کارگیری این قواعد در فرهنگ معاصر ایران نیز، هماندیشی و همکاری کنند. اعضای همین گروه، دومین مرحله از فعالیت خود را با عنوان «گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی» روز یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸، به میزبانی آقای دکتر مصطفی معین بنیانگذار انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری در دبیرخانه این انجمن برگزار کردند. هدف این مرحله از فعالیت این گروه، تأسیس نخستین انجمن ایرانی براساس قانون عام حاکمیت مردم (به روایت دستورنامه رابرت) با هدف سهگانه زیر است:
۱. آموزش، تمرین و ترویج قانون عام پارلمانی ـ آنطور که در دستورنامه رابرت تشریح و تبیین شده است ـ در جریان تأسیس و مدیریت این انجمن؛
۲. شناسایی مشکلات ساختاری سازمانهای موجود در پرتو علم حقوق پارلمانی
۳. کسب مهارتهای لازم برای اصلاح مشکلات مربوطه در سازمانها و تلاش برای بهبود وضعیت موجود بر اساس مهارتهای کسب شده [4]
خاطر نشان میشود قرار است اعضای بنیانگذار انجمن اصلی از میان کسانی دعوت شوند که طی ۱۵ سال گذشته، به نحوی با دستورنامه رابرت آشنا شدهاند که در نتیجه آن میتوانند «مشکل اصلی و راه حل اصلی» را، در پرتو علم حقوق پارلمانی به صورت شهودی درک کنند و در نتیجه، از آنان انتظار میرود عزم خود را برای حل مشکلی اصلی از طریق راه حل اصلی با تأسیس انجمن اصلی جزم کرده باشند.
در نشست اعضای کمیته برگزاری اجلاس مجمع مؤسس انجمن اصلی که تا ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ادامه یافت، برخی از مسائل مرتبط به برگزاری مجمع مؤسس انجمن اصلی مورد بررسی قرار گرفت که گزارش آن در ادامه تقدم میشود:
۱. «گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی» که نخستین نشست هماندیشی خود برای بومیسازی روشهای به کارگیری قانون عام پارلمانی در فرهنگ ایرانی را، روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ برگزار کرد و تا کنون در دو دوره به فعالیتهای خود در همین زمینه ادامه داده است، در چهل و نهمین نشستِ دورهی دوم خود، که روز سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ برگزار شد، تصویب کرد که نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی، روز سهشنبه ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ در دفتر کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (کادرها) دعوت به دستور شود.
در پی اعمال محدودیت بر شبکههای اجتماعی و اختلال در اطلاعرسانی به اعضای گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی و مهمانان آن، این پیشنهاد در گروه حامیان به تصویب رسید که اسناد این انجمن در وب سایت کادرها دات کام - همین سایت - بارگذاری شود و از طریق پیامک به اعضای گروه اطلاع داده شود تا به این اسناد مراجعه کنند. این صفحه به همین منظور گشوده شده است و فقط اسناد درونی گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی در آن بارگذاری خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انجمن اصلی میتوانید به اینجا مراجعه فرمایید.
در انتهای این صفحه، اسناد انجمن اصلی ضمیمه شده است.
حتی در عنوان این نوشته مفاهیم جالب توجهی گنجانده شده است: «حقوق پارلمانی» چیست؟ «علمِ» حقوق پارلمانی چه علمی است و در «پرتوِ» این علم جدید، چه چیزهای قبلاً نامرئیای به چشم خواهد آمد؟ وقتی از «اصلاحات ساختاری» صحبت میشود، منظور ساختارِ کدام سازمانهاست؟ و اگر قرار است این ساختارها «اصلاح» شود، در آن صورت، چرا «انقلابی»؟ و منظور از «انقلاب» چیست؟ به علاوه، «انجمن اصلی» چیست و چرا این انجمن معادل «تلاش ملی» برای اجرای این اصلاحات دانسته شده است؟ و از همه اینها مهمتر، در حالیکه خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی با سرعت فزاینده به پیش میتازد، این پرسشها محلی از اِعراب دارد؟
در چهل و چهارمین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی که عصر روز سهشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ به صورت حضوری/مجازی در دفتر کادرها برگزار شد تا متن پیشنویس بیانیه تأسیس این انجمن را بررسی و تصویب کند، بعضی از همین پرسشها مورد بررسی قرار گرفت.
از آنجا که قرار است به زودی نخستین نشست اجلاس تأسیسی «انجمن اصلی» فراخوان شود، و فقط آن گروه از فعالان اجتماعی پروفشنال به این نشست دعوت خواهند شد که قانون عام پارلمانی را - آنطور که در کتاب دستورنامه رابرت تشریح و تبین شده است - به عنوان مرجع انتخاب کرده باشند، در این نوشته، این پرسشها به صورت اجمالی بررسی میشود:
در نخستین نشست کمیته تدوین اسناد مورد نیاز برای تقدیم به نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی که روز دوشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۱ تشکیل شد، پیشنویس اسناد مورد نیاز ارایه شد و بعد از بررسی و اِعمال اصلاحات به تصویب رسید. قرار است این اسناد برای تصویب نهایی، به گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی تقدیم شود که چهل و چهارمین نشست ماهانهی آن روز سهشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
خاطر نشان میکند گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی تعدادی از فعالان اجتماعی پروفشنال (حرفهای) هستند که نخستین نشست خود را برای بحث و بررسی قانون عام پارلمانی - آنطور که در دستورنامه رابرت تشریح شده است - روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ در تهران برگزار کردند و این نشستها تا حدود ۶۰ جلسه ادامه یافت. دومین مرحله از فعالیت این گروه از روز سهشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ شروع شد که گروه تصمیم گرفت نخستین انجمن ایرانی را بر اساس تجربههای محلی شدهی قانون عام پارلمانی تأسیس کند.
طی دههی گذشته و به موازات فعالیتهای گروه حامیانِ تأسیس انجمن اصلی، کارگاههای متعددی برای آموزش قانون عام پارلمانی و علم حقوق پارلمانی در دفترکادرها برگزار شد و قرار است نخستین مجمع مؤسس انجمن اصلی با دعوت از حدود صد نفر از فعالان اجتماعی حرفهای که طی این مدت با قانون عام پارلمانی آشنا شدهاند دعوت شود تا به عنوان اعضای مجمع مؤسس، نسبت به تأسیس این انجمن، طبق قانون عام پارلمان، اقدام کنند.
طبق تصمیم گروه حامیان قرار است نخستین نشست مجمع مؤسس انجمن اصلی پیش از پایان اسفند ماه ۱۴۰۱ برگزار شود. به منظور تدارک برگزاری این نشست، کمیتهای سه نفره برای تدوین پیشنویس اسنادی که باید به این مجمع ارایه شود، تشکیل شد و این کمیته پیشنویس این اسناد را آماده کرده است که در ادامه برخی از آنها برای آگاهی اعضایی که قرار است به این نشست دعوت شوند، تقدیم میشود. خاطر نشان میکند این اسناد متن نهایی نیست و ممکن است در مجمع گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی اصلاح شود. اما متن این اسناد:
در نشست تعویقیِ چهل و سومین اجلاس ماهانه گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی که عصر سهشنبه ۸ آذر ۱۴۰۱ برگزار شد، این پیشنهاد به تصویب رسید که نخستین نشست مجمع مؤسس این انجمن، حداکثر تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۱ برگزار شود.
خاطر نشان میکند گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی تعدادی از فعالان اجتماعی هستند که از حدود ۱۵ سال پیش با «قانون عام پارلمان» - آنطور که در کتاب دستورنامه رابرت تشریح و تبین شده است - آشنا شدند. آنان نخستین نشست هماندیشی خود را، برای آشنایی بیشتر با این قانون و بررسی مفاد آن، روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ در تهران برگزار کردند. حدود ۶۰ نشست برای این منظور برگزار شد.
با عنایت به مصوبه چهل و دومین نشست گروه حامیان تأسیس انجمن اصلی (سهشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۱) مبنی بر این که از وب سایت کارگاههای آموزش دستورنامه رابرت (همین وب سایت) به عنوان رسانهای برای انتشار فراخوانها و سایر اسناد این گروه استفاده شود، در ادامه متن فراخوان چهل و سومین نشست گروه و نیز پیشنویس صورتجلسه چهل و دومین نشست آن در ادامه تقدیم میشود:
fa
اخبار ساخت جوامع طراز نوین
انجمن اصلی
?